( Publications: 2 | Followers: 0 )

Duhani

Duhani dhe efektet e tij
Te marresh parasysh efektet e duhanpirjes padyshum hasim efekte te padeshirueshme per shendetin tone!
Duhanpiresit rrezikohen nga shume semundje si; kanceri i mushkerive,problemet kardiovaskulare,
kanceri gojes,buzeve,
gjuhes,fytit ezofagut etj
Kimikatet e duhanit ndikojne ne lidhjen mes eshtrave dhe indev te dhembit dhe keshtu nderhyjne ne qelizat normale te indev te mishit ku zvogelojn sasine e Oksigjenit qe dergohet ne ind te gingivit dhe i ben duhanpiresit me te cenueshem ndaj infeksionev te semundjes se mishit te dhemve.
Fotoreceptoret humbin ndjesin per shkak mbulimit te fytit dhe hundes me zift te cigares e cila na qon deri tek zvogelimi i aftesis te shiqsav te shijes dhe te nuhatjes .
Pas lenies se
duhanit do kemi :
Me shume
vetbesim per vete
Lekur me te paster
Floke me te
shendritshem
Paksim i qeskave
ne sy
Shendet me te mire
Paksim i skuqjeve
ne fetyr
Dhemb dhe thonje
me te bardhe
Meshum para ne
dispozicion
Me pak zhgjenjim
Kthim i shijes se
ushqimit
Krenari qe nuk e
pini me
Avantazhet per femra :
Ato qe e lene
duhanin para
moshes
50 vjeqare kane me
pak mundesi qe ne
15
vjetet e ardhshme
te vdesin,
Ulet rreziku
per kancer ne
qafen e uterusit,
Zvogelohet rreziku
semundjeve
kardiovaskulare
dhe infeksioneve
respiratore
-
-
Te mirat
afatshkurtra
te lenies se
duhanit :
*8 Ore-oksigjeni
gjakut vjen ne
normalitet
*24 ore- monoksidi
i karbonit
eleminohet
*48ore - Nikotina
nuk gjendet me
gjak
Te mirat
afatmesme :
*Pas 1 jave :
ndjesit e aromes
dhe shijes
permiresohen
*3-9muaj:
permiresohet
*1vit : rreziku
semundjev
zemres
pergjysmohet
frymarrja
Te mirat
afatgjate :
*5vite- rreziku i
atakut cerebral,
kancerit gojes
*10vite- rreziku i
kancerit te
mushkrive
pergjysmohet
*15vitev- rreziku i
semundjev zemres
arrin sikur tek
joduhanpiresit.
ezofagut dhe
fshikjes
pergjysmohet.
Përbuzni dhe flakni kete dukuri te dëmshme individuale dhe kombëtare.
Ajo që është e dëmshme ajo që shkatërron shëndetin, pasurinë tuaj e bashkë me këtë edhe fatin tuaj
nuk mund të jetë as moderne, as kulturë e as civilizim !!!

Publish on Category: All 22

0

Embed

Share

Upload

Duhani